Basında Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar

25-10-2023 13:32
Basında Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar

Halet Çambel'den Behice Boran'a 'Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar

Bilim Akademisi, Cumhuriyet'in 100. yılında ‘Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar’ adlı bir seçki hazırladı. Kitapta, Halet Çambel’den Behice Boran’a 12 bilim insanının hikayesi yer alıyor.
Gazete Duvar'ın haberini okumak için tıklayınız.


Hayatlarını bilime adadılar

"Hepsi 1902-1923 yılları arasında doğmuş ve hepsi İkinci Dünya Savaşı yıllarını yaşamış, kendilerini bilimsel çalışmalarıyla ifade etmiş. Müsemma Sabancıoğlu, bu bilim kadınlarının hayatlarını çalışmalarını Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar kitabında kaleme aldı".
Oksijen'den Elif Ergu Demiral'ın yazısını okumak için tıklayınız.


Cumhuriyetin Yetiştirdiği Bilim Kadınları Unutulmadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Bilim Akademisi ve Ekol Vakfı önemli bir projeye imza attılar. Ekol Vakfı desteği ile Bilim Akademisi Cumhuriyetin ilk yıllarında erkek egemen iş kolu kabul edilen bilimsel araştırmalara yönelen on iki Türk kadınının bu zorlu yolculukta hem bilim hem de kadın olmanın ağırlığıyla gösterdikleri üstün çabanın ve başarının kitabını hayata geçirdiler. Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar adlı seçkide cumhuriyetin yetiştirdiği bilim kadınlarının sahada yaptıkları çalışmalara odaklanıldı.
Maxi Haber'den Aslı Altındağ'ın haberi için tıklayınız.


Bilim İçin Sahaya İndiler: Cumhuriyetin Harcındaki 12 Öncü Kadın

Bilim Akademisi Cumhuriyet'in 100. yılını 'Sahada: Cumhuriyetin Harcında Bilim ve Kadınlar' ile karşılıyor. Ekol Vakfı'nın desteğiyle hazırlanan kitapta sahada çalışan 12 bilim insanının hikayesi var.
10Haber'in devamı için tıklayınız.






IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.